نان سوسیس، یکی از محبوبترین میانوعدهها و غذاهای سریع است که هم در خانه و هم در بسیاری از فست فودها سرو میشود. این غذا به دلیل طعم لذیذ، آمادهسازی آسان و مواد اولیه ساده، طرفداران بسیاری دارد. ترکیب دلپذیر نان نرم و پف کرده با سوسیس آبدار و ترد، یک ترکیب بینظیر است که هر کسی را به خود جذب میکند.
نان سوسیس را میتوان به روشهای مختلفی تهیه کرد. برخی از افراد ترجیح میدهند از خمیر آماده استفاده کنند و برخی دیگر خمیر را از ابتدا در خانه تهیه میکنند. همچنین، میتوان از انواع مختلف سوسیس برای تهیه این غذا استفاده کرد. سوسیسهای گوشت، مرغ و یا حتی سوسیسهای گیاهی، همگی میتوانند برای تهیه نان سوسیس مناسب باشند.
در این مقاله، قصد داریم شما را با طرز تهیه نان سوسیس به روشهای مختلف آشنا کنیم. از تهیه خمیر خانگی گرفته تا استفاده از خمیر آماده و همچنین تزیینات مختلف برای آن، همه چیز را در این مقاله خواهید یافت.
مواد لازم برای تهیه نان سوسیس
اکنون نوبت آن رسیده است که دست به کار شویم و یک نان سوسیس خانگی خوشمزه تهیه کنیم. در جدول زیر، مواد لازم برای تهیه نان سوسیس با خمیر خانگی را مشاهده میکنید. توجه داشته باشید که این مقدار مواد اولیه برای تهیه تقریبا ۱۰ عدد نان کافی است.
ماده اولیه | مقدار |
آرد گندم | ۵۰۰ گرم |
شیر ولرم | ۲۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
کره نرم شده | ۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
سوسیس دلخواه | به مقدار لازم |
کنجد | برای تزیین |
همچنین، در صورتی که تمایل به استفاده از خمیر آماده دارید، میتوانید از ۴۰۰ گرم خمیر پیتزای آماده استفاده کنید.
طرز تهیه نان سوسیس با خمیر خانگی
در اینجا مراحل تهیه نان سوسیس با خمیر خانگی را به صورت مرحله به مرحله توضیح میدهیم:
- عمل آوردن خمیر: در ابتدا، شیر ولرم، شکر و خمیر مایه را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه در یک جای گرم استراحت کند تا خمیر مایه فعال شود. بعد از ۱۰ دقیقه، مشاهده خواهید کرد که روی مخلوط حبابهایی ایجاد شده است.
- ترکیب مواد خشک: در یک کاسه بزرگ دیگر، آرد و نمک را با هم مخلوط کنید.
- ترکیب مواد تر و خشک: مخلوط خمیر مایه به عمل آمده را به همراه کره نرم شده و تخم مرغ به کاسه حاوی آرد و نمک اضافه کنید. با استفاده از یک قاشق یا لیسک، مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر نرمی شکل بگیرد.
- ورز دادن خمیر: خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده منتقل کنید و به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. خمیر را ورز دهید تا نرم، لطیف و کشدار شود. در صورتی که خمیر به دست میچسبد، میتوانید کمی دیگر آرد اضافه کنید، اما مراقب باشید که اضافه کردن آرد بیش از حد، باعث سفت شدن نان میشود.
- استراحت خمیر: پس از ورز دادن، خمیر را داخل یک کاسه چرب شده قرار دهید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. برای این منظور، میتوانید روی کاسه را با یک حوله تمیز بپوشانید و در کنار بخاری یا داخل فر خاموش با چراغ روشن قرار دهید. استراحت خمیر تقریبا حدود ۱ الی ۲ ساعت زمان میبرد.
- فرم دادن به نان سوسیس: بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد، آن را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و کمی با وردنه پهن کنید. ضخامت خمیر باید حدود نیم سانت باشد. سپس با استفاده از یک قالب گرد یا لیوان، خمیر را برش بزنید. در مرکز هر دایره از خمیر، یک سوسیس قرار دهید.
همچنین میتوانید سوسیس را در مرکز خمیر قرار داده و آن را رول کنید.
- قرار دادن نان سوسیس در سینی فر: نانهای سوسیس را با کمی فاصله روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است قرار دهید. روی نانها را با سلفون بپوشانید و مجددا اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند.
- پخت نان سوسیس: پس از استراحت دوم، روی نانهای سوسیس را با زرده تخم مرغ رومال کنید و در صورت تمایل، روی آنها کنجد بپاشید. سینی فر را داخل فر که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که نانها طلایی شوند، آنها را بپزید.
نکات مهم برای تهیه نان سوسیس با خمیر خانگی
برای اینکه نان سوسیس شما پفدار، نرم و خوشمزه شود، نکات زیر را رعایت کنید:
- دمای مواد: شیر و کرهای که استفاده میکنید باید ولرم باشند. شیر خیلی سرد یا خیلی گرم باعث میشود خمیرمایه به خوبی عمل نکند.
- خمیر مایه باکیفیت: از خمیر مایهای استفاده کنید که تاریخ انقضایش نگذشته باشد. خمیر مایه باکیفیت باعث میشود خمیر به خوبی ور بیاید و نان پفدار شود.
- ورز دادن مناسب: خمیر را به مدت کافی ورز دهید تا گلوتن آن فعال شود و خمیر کشدار و نرم شود. ورز دادن ناکافی باعث میشود نان سفت و خشک شود.
- محیط گرم: برای ور آمدن خمیر، محیطی گرم و بدون جریان هوا انتخاب کنید. میتوانید فر را با دمای کم روشن کنید و کاسه حاوی خمیر را داخل آن قرار دهید.
- رومال کردن: قبل از پخت، روی نانها را با زرده تخم مرغ رومال کنید. این کار باعث میشود نانها براق و طلایی شوند.
- زمان پخت: زمان پخت نان سوسیس به اندازه و ضخامت نانها بستگی دارد. برای اطمینان از پخت کامل نانها، میتوانید از یک خلال دندان استفاده کنید. اگر خلال دندانی که در نان فرو میکنید تمیز بیرون آمد، یعنی نانها پخته شدهاند.
آموزش نان سوسیس با خمیر آماده
اگر وقت کافی برای تهیه خمیر ندارید، میتوانید از خمیر آماده پیتزا استفاده کنید. برای این کار، کافی است خمیر را به شکل دایرههای مساوی برش بزنید، سوسیس را در مرکز هر دایره قرار دهید و سپس نانها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید.
نان سوسیس رژیمی: یک انتخاب سالم و خوشمزه
آیا به دنبال یک میانوعده خوشمزه و در عین حال سالم هستید؟ نان سوسیس، یکی از محبوبترین میانوعدههاست که میتوان آن را به صورت رژیمی نیز تهیه کرد. با کمی تغییر در مواد اولیه و روش پخت، میتوانید از این غذای خوشمزه لذت ببرید بدون اینکه نگران افزایش وزن یا مشکلات سلامتی باشید.
چرا نان سوسیس رژیمی؟
- کنترل کالری: با انتخاب مواد اولیه کمکالری مانند نان سبوسدار، سوسیس مرغ یا بوقلمون و سبزیجات، میتوانید کالری دریافتی خود را کاهش دهید.
- افزایش فیبر: نان سبوسدار فیبر بالایی دارد که به هضم بهتر غذا و احساس سیری بیشتر کمک میکند.
- کاهش چربی: با استفاده از سوسیسهای کمچرب و پرهیز از سسهای چرب، میتوانید میزان چربی دریافتی خود را کاهش دهید.
- افزایش مواد مغذی: با افزودن سبزیجات به نان سوسیس، میتوانید میزان ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای دریافتی خود را افزایش دهید.
مواد لازم برای تهیه نان سوسیس رژیمی:
- نان سبوسدار یا نان تست سبوسدار
- سوسیس مرغ یا بوقلمون کمچرب
- کاهو، گوجه فرنگی، خیار، پیاز و سایر سبزیجات دلخواه
- سس مایونز کمچرب یا ماست چکیده
- خردل
- نمک و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
- آمادهسازی مواد: سوسیس را به دلخواه سرخ یا آبپز کنید. سبزیجات را بشویید و خرد کنید.
- مونتاژ نان سوسیس: نان را برش زده و روی آن را با کاهو، گوجه فرنگی، خیار و پیاز بپوشانید. سپس سوسیس را روی سبزیجات قرار دهید.
- اضافه کردن سس: مخلوطی از سس مایونز کمچرب، خردل، نمک و فلفل را روی نان سوسیس بریزید.
نکات مهم:
- انتخاب نان: نان سبوسدار فیبر بالایی دارد و به شما احساس سیری بیشتری میدهد.
- سوسیس کمچرب: از سوسیسهای مرغ یا بوقلمون کمچرب استفاده کنید.
- سبزیجات فراوان: هر چه مقدار سبزیجات بیشتری در نان سوسیس استفاده کنید، ارزش غذایی آن بیشتر میشود.
- سس سالم: به جای سس مایونز معمولی، از سس مایونز کمچرب یا ماست چکیده استفاده کنید.
- کنترل اندازه وعده: حتی نان سوسیس رژیمی نیز باید با اندازه مناسب مصرف شود.
ایده هایی برای تزیین نان سوسیس
برای اینکه نان سوسیس شما زیباتر و جذابتر شود، میتوانید از تزیینات مختلفی استفاده کنید. برخی از این تزیینات عبارتند از:
- پنیر: میتوانید روی نانها پنیر پیتزا، پنیر چدار یا هر نوع پنیر دیگری که دوست دارید بپاشید.
- سبزیجات: از سبزیجاتی مانند پیازچه، گشنیز، جعفری و فلفل دلمه برای تزیین نان سوسیس استفاده کنید.
- سسها: میتوانید از سس کچاپ، سس خردل، سس مایونز، سس باربیکیو و یا هر سس دیگری که دوست دارید برای سرو نان سوسیس استفاده کنید.
سوسیس تانیس؛ انتخابی عالی برای نان سوسیس خانگی
همانطور که در بخشهای قبلی به آن اشاره شد، یکی از مهمترین مواد اولیه برای تهیه نان سوسیس، سوسیس است. انتخاب سوسیس مناسب، تاثیر زیادی در طعم و کیفیت نهایی دارد. از میان برندهای مختلف سوسیس موجود در بازار، سوسیسهای تانیس به دلیل کیفیت بالا، طعم لذیذ و بافت مناسب، انتخاب بسیار مناسبی برای تهیه این نان هستند.
این سوسیسها دارای طعمی خوشمزه و دلپذیر هستند که به خوبی با نان و سایر مواد تشکیل دهنده نان ترکیب میشوند. تانیس انواع مختلفی از سوسیس را تولید میکند که میتوانید بر اساس سلیقه خود، سوسیس مورد نظر را انتخاب کنید.
با استفاده از سوسیسهای باکیفیت تانیس، میتوانید یک نان سوسیس خانگی خوشمزه و حرفهای تهیه کنید. این سوسیسها به دلیل طعم و بافت مناسب، انتخابی عالی برای تهیه انواع مختلف این نان هستند. پس اگر به دنبال یک میانوعده سریع و خوشمزه هستید، حتما سوسیس تانیس را امتحان کنید.
بدون دیدگاه