گراتن سیب زمینی و سوسیس

گراتن سیب زمینی و سوسیس یکی از غذاهای ساده و خوشمزه است که اتفاقا بچه‌ها هم آن را دوست دارند. ماده اصلی این غذا سیب زمینی است که با پنیر پیتزا و سوسیس خوشمزه‌تر می‌شود. در این پست قصد داریم این غذای خوشمزه را به همراه یک سس مخصوص که آن را لذیذتر می‌کند به شما آموزش دهیم. بنابراین اگر از طرفداران غذا با سیب زمینی هستید، دستور پخت گراتن سیب زمینی و سوسیس را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه گراتن سوسیس و سیب زمینی

برای تهیه گراتن سیب زمینی و سوسیس با سس بشامل به مواد زیر نیاز دارید:

  • سیب زمینی: ۵ عدد
  • سوسیس: ۳۰۰ گرم
  • پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا رنده شده: ۱ پیمانه
  • نمک، آویشن، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: ۳ قاشق غذاخوری

مواد مورد نیاز برای تهیه سس بشامل:

  • آرد: ۲ قاشق غذاخوری
  • کره: ۵۰ گرم
  • شیر: ۱ لیوان
  • خامه: ۲ قاشق غذاخوری
  • پاپریکا، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

نکته: می‌توانید در گراتن سوسیس و سیب زمینی از موادی مانند قارچ، فلفل دلمه‌ای، ذرت و … هم استفاده کنید.

طرز تهیه گراتن سوسیس و سیب زمینی

برای تهیه سس بشامل، باید کره را در یک تابه روی شعله ملایم قرار دهید تا ذوب شود. سپس آرد را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا با کره مخلوط شود. بافت نهایی باید خمیر مانند باشد. کمی که بوی خامی آرد گرفته شد، شیر را اضافه کرده و هم بزنید تا کل مواد یکدست شوند.

در این مرحله باید ادویه‌ها و خامه را اضافه کنید. شعله را خاموش کنید و خامه را با بقیه مواد مخلوط کنید.

حال باید به سراغ آماده سازی گراتن سیب زمینی و سوسیس برویم.

ابتدا سیب زمینی‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آنها را با ضخامت یکسان و نسبتا باریک برش بزنید.

سوسیس را نیز حلقه حلقه کنید و در ۲ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.

ظرف مناسب فر را با یک قاشق غذاخوری روغن چرب کنید.

در این مرحله سیب زمینی‌ها را مرتب در ظرف بچینید و بعد از هر ۳ ورق سیب زمینی، یک عدد سوسیس قرار دهید. می‌توانید این کار را لایه لایه نیز انجام دهید و به ترتیب یک لایه سیب زمینی و یک لایه سوسیس در ظرف بچینید. با روش اول، گراتن شما ظاهر جذاب‌تری خواهد داشت.

اگر روش اول را انتخاب کردید، بعد از تمام شدن چینش سوسیس و سیب زمینی، سس بشامل را روی مواد بریزید و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید.

گراتن سیب زمینی و سوسیس با پنیر پیتزا

در صورتی که مواد را لایه لایه در ظرف می‌چینید، بعد از هر لایه سوسیس، یک لایه نازک سس بشامل بریزید، سپس روی آن سیب زمینی قرار دهید. لایه آخر را با سس بشامل و پنیر پیتزا بپوشانید.

نکته: برای تردتر شدن بافت گراتن، می‌توانید سیب زمینی‌ها را کمی تفت دهید تا لایه رویی آنها کمی برشته شود. توجه کنید که از سیب زمینی پخته و کاملا سرخ شده برای گراتن استفاده نکنید؛ زیرا در حین سرو له شده و زیبایی خود را از دست می‌دهد.

گراتن سیب زمینی و سوسیس را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی و سوسیس بدون فر

برای تهیه گراتن سیب زمینی و سوسیس بدون فر، می‌توانید مواد را در یک تابه بچینید و یک سوم پیمانه آب و سه قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. تابه را روی حرارت کم قرار دهید و صبر کنید تا سیب زمینی کامل پخته شود.

اگر ماکروفر داشته باشید، می‌توانید ظرف گراتن را در ماکروفر نیز بگذارید و به راحتی بعد از پخته شدن سیب زمینی‌ها آن را سرو کنید.

 

سوالات متداول

گراتن چیست؟

گراتن غذایی با ریشه فرانسوی است که اغلب در ظرفی با عمق کم و در فر تهیه می‌شود. این غذا باید دارای لایه رویی پنیری یا کره‌ای برشته و لایه میانی آن نرم و لطیف باشد. گراتن سیب زمینی یکی از معروف‌ترین انواع گراتن است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *