شاید تابهحال اسم سوسیس سوجوک را شنیده باشید؛ این نوع سوسیس که ریشهاش به کشور ترکیه باز میگردد در سراسر دنیا طرفدارانی برای خود پیدا کرده و بسیار محبوب شده است. سوسیس سوجوک به قدری در سراسر دنیا محبوب شده است که در میان معروفترین انواع سوسیسهای دنیا جایگاه محکمی دارد. در این مقاله ما به شما میگوییم این غذای سنتی در ترکیه و سایر کشورهای خاورمیانه و آسیا مرکزی چگونه درست میشود و به چه شیوههایی به مصرف میرسد.
ادویهها و طعم سوسیس سوجوک
شاید بپرسید تفاوت سوسیس و سوجوک در چیست که در جواب باید گفت سوجوک یک نوع سوسیس است؛ مانند فرانکفورتر که نوعی سوسیس محسوب میشود. سوجوک اولینبار در قرن یازدهم توسط محمود الکاشگری در کتاب «دیوان لغات الترک» بهعنوان سوغات ذکر شد.
ترکیبات سوجوک به عنوان یک سوسیس حلال عبارت است از گوشت چرخ کرده که معمولاً گوشت گاو، گوساله یا بره است. طبیعی است که هر منطقه است از ترکیه از گوشتهای در دسترس همان جا در سوجوک استفاده میکند.
پس در مناطقی که گوسفند فراوانتر باشد از گوشت گوسفند و بره و در جایی که گاو فراوانتر باشد از گوشت گاو و گوساله استفاده میشود.
همچنین در ترکیبات سوسیس سوجوک ادویهجات مخصوص طبیعی نیز مشاهده میشود که شامل فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز، پودر زیره، پودر سماق، پودر گشنیز و پول بیبر که ادویه سنتی ترکی است، میشود.
ترکیب این ادویهها باعث میشود سوجوک طعمی ترش و تند داشته باشد. طعم سوجوک به میزان استفاده از هر یک از ادویهها بستگی دارد. بهعنوانمثال، اگر از فلفل قرمز بیشتری استفاده شود، سوجوک طعمی آتشینتری خواهد داشت.
طرز پخت سوسیس سوجوک ترکیه
طرز تهیه سوجوک ترکیه بهطورکلی به این صورت است که اول گوشت چرخکرده با ادویهجات مخصوص مخلوط میشود. از جمله نکات مهم در طرز پخت سوسیس سوجوک ترکیه این است که از گوشت چربیدار استفاده شود تا سوجوک طعم بهتری داشته باشد. چربی به حفظ رطوبت سوجوک کمک میکند و باعث میشود سوجوک نرمتر و خوشمزهتر شود.
سپس مخلوط به شکل لولهای یا طنابی درآورده میشود. بعدازاین لوله یا طناب به مدت چند هفته در معرض نور آفتاب قرار میگیرد تا خشک شود. اگر امکان قراردادن سوجوک در معرض نور آفتاب نیست میتوان آن را در یک مکان خشک و خنک قرار دهید تا خشک شود. البته باید در نظر داشت که سوجوک خشک شده در معرض نور آفتاب طعم بهتری خواهد داشت.
همچنین میتوانید برای خشکشدن سریعتر سوجوک، آن را در فر با دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲-۳ ساعت قرار دهید. برای اینکه سوجوک ظاهر بهتری داشته باشد، میتوان آن را در روده گوسفند یا گوساله قرار داد.
همچنین اگر میخواهید سوجوک طعم ترشتری داشته باشد، میتوانید از آبلیمو یا سرکه در آن استفاده کنید. حتی اگر میخواهید طعم سوسیس سوجوک شیرینتر باشد، میتوانید شکر یا عسل را در ترکیب ادویهها به کار ببرید.
انواع غذا با سوسیس ترکی سوجوک
در قسمت قبل به شما گفتیم که سوسیس سوجوک چیست؟ در این قسمت چند مثال از غذا با سوسیس سوجوک آورده شده است:
- ساندویچ سوجوک: میتوان با سوسیس سوجوک سرخ شده یک ساندویچ ساده و خوشمزه با خیارشور، گوجهفرنگی و پنیر تهیه کرد. باید در نظر داشت که سوجوک را میتوان به صورت خام یا پخته مصرف کرد؛ البته سوجوک خام طعم تندتری دارد.
- سالاد سوجوک: از سوسیس سوجوک میتوان به صورت تکههای برش خورده همراه با انواع سبزیجات مثل کاهو، کلم بروکلی، پیازچه و گوجه یک سالاد خوشمزه و مغذی درست کرد.
- پیتزا سوجوک: مانند هر سوسیس دیگری میتوان با استفاده از سوجوک یک پیتزای خوشمزه و طعمدار همراه با پنیر و سایر تاپینگها تهیه کرد.
غذاهای سنتی با سوجوک اصل ترکیه
علاوه بر غذاهای گفته شده، سوجوک در انواع غذاهای سنتی ترکی به کار میرود که مثالهایی از آن را در ادامه شرح میدهیم.
- سوپ سوجوک: یک سوپ خوشمزه و مقوی که با سوجوک، سبزیجات و حبوبات تهیه میشود. میتوان از سوجوک خام در این سوپ استفاده کرد فقط باید در نظر داشت که سوجوک خام را میتوان به مدت ۲-۳ روز در یخچال نگهداری کرد. سوجوک پخته را میتوان به مدت ۱ هفته در یخچال یا ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد.
- پلو سوجوک: با استفاده از سوجوک و برنج میتوان یک پلو خوشمزه و پرادویه درست کرد که در کنار آن سبزیجات و ادویه جات نیز به کار رود.
- کومپیر: یک غذای ترکی سنتی است که در آن سیب زمینی کبابی و درون آن تا حدودی خالی میشود، سپس سوجوک، پنیر و سبزیجات مختلف درون سیب زمینی قرار گرفته و داخل فر پخته میشود.
- دونر کباب: دونر کباب یا کبابترکی نیازی به معرفی ندارد ولی شاید حتی فکرش را هم نمیکردی که سوجوک و گوشت کباب شده بتوانند با هم یک دونر کباب خوشمزه را درست کنند.
بهترین مارک سوجوک ترکیه
سوسیس سوجوک ترکیه تنوع بسیار در برند دارد و همچنین در کشورهای مختلف نیز نوع مخصوصی از سوجوک تولید میشود. بهعنوان مثال در ایران نیز سوجوک تحت برندهای مختلف به فروش میرسد و هر برند نوع مخصوص خودش را به بازار عرضه میکند. مهمترین نکته این است که برند مورد نظر از بهترین مواد اولیه و فرآیندهای تولید استاندارد و بهداشتی استفاده کند.
کلام آخر
سوسیس سوجوک یک غذای خوشمزه و مغذی است که میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد و بهعنوان میانوعده یا بخشی از یک وعدهغذایی کامل مصرف شود. همچنین میتوان با کمی خلاقیت سوجوک را به صورت متنوع در انواع غذاهای خوشمزه استفاده کرد. در این مقاله به شما توضیح دادیم که سوسیس سوجوک چیست و انواع غذا با سوسیس ترکی سوجوک چگونه درست میشوند، امیدوارم این اطلاعات برای شما مفید باشد.
خرید عمده هات داگ پنیری با بهترین قیمت
سوالات متداول
تفاوت سوسیس و سوجوک چیست؟
سوسیس و سوجوک هر دو غذاهای گوشتی هستند و سوجوک نوعی سوسیس است.
بهترین مارک سوجوک ترکیه چیست؟
بهترین مارک سوجوک ترکیه به سلیقه شخصی افراد بستگی دارد. با این حال، برخی از برندهای سوجوک ترکیه که از محبوبیت بالایی برخوردار هستند عبارتند از مرجان چیفلیغی (Mercan Cifligi)، سوپلا (Sopella) و آکین (Akin).
بدون دیدگاه