بیشتر مردم فکر میکنند فقط دو نوع غذاخوری وجود دارد، رستوران معمولی و فست فود. جالب است بدانید که یک دسته کاملاً مجزا نیز وجود دارد به اسم رستوران فست کژوال، این نوع غذاخوری در نوع سرویسدهی و مواد غذایی با فست فود و رستوران فرق زیادی دارد. در این مقاله به شما تفاوت فست کژوال با فست فود را توضیح میدهیم.
فست کژوال چیست؟
فست کژوال (Fast Casual) در واقع ترکیبی از ویژگیهای رستورانهای فست فود و رستورانهای معمولی (casual dining) است. فست کژوالها معمولاً از مواد اولیه با کیفیت بالا و به صورت سرویس سریع فعالیت میکنند. این رستورانها معمولاً با قیمتهای متوسط به مصرفکنندگان خدمات ارائه میدهند. فست کژوالها معمولاً مثل فست فود غذا را سریع آماده میکنند ولی در عین حال کیفیت بهتری را به مصرف کننده ارائه میدهند. از سوی دیگر، فست فود (Fast Food) به رستورانهایی اطلاق میشود که بر سرعت و قیمت مناسب تمرکز دارند؛ این غذاخوریها در سراسر دنیا به حالت زنجیرهای مانند مک دونالد و کی اف سی شعبه دارند.
معمولاً غذا در Fast Casual به دو روش سرو میشود، یا این که غذا از قبل آماده است و بلافاصله بعد از سفارش دادن تحویل داده میشود و یا مدت زمان انتظار برای غذا بسیار کوتاه است. روش دوم به صورت سلف سرویس یا بوفه است که مشتریان میتوانند هر مدل غذایی که میخواهند را به هر مقداری که در نظر دارند از میز مخصوص بردارند. با این حال سطح لوکس بودن فضا و مشتریان این غذاخوریها نسبت به رستورانها عادی کمتر است.
مفهوم فست کژوال در اوایل تا اواسط دهه ۱۹۹۰ برای اولین بار در میان مردم آمریکا به وجود آمد و عمومی شد؛ اما تا اواخر دهه ۲۰۰۰ و اوایل دهه ۲۰۱۰ متداول و مرسوم نبود. در خلال رکود اقتصادی که در سال ۲۰۰۷ آغاز شد غذا خوریهای Fast Casual در ردههای سنی بین ۱۸ تا ۳۴ سال محبوب بودند. دلیل هم این بود که این گروه سنی که در بازار کار کم تجربه بودند و درآمد چندانی نداشتند میخواستند هزینه وعدههای غذایی را کم و در عین حال آنها را سالم و با کیفیت مصرف کنند.
تفاوت فست کژوال و فست فود
تفاوت اصلی بین فست کژوال و فست فود در کیفیت و نوع سرویس است؛ در حالی که فست کژوال تلاش میکند تا با کیفیتترین مواد اولیه و تجربهای نزدیک به رستورانهای معمولی را ارائه دهد، فست فود بیشتر بر سرویس سریع و سادگی تمرکز دارد. منوی فست فودها اغلب محدود است و اغلب بیش از ده آیتم ندارند. همچنین همواره فقط غذای اصلی به مشتریان ارائه میشود و خبری از پیش غذا یا دسر نیست. البته باید در نظر داشت که معمولا فست فودهای زنجیرهای در کشور های مختلف، با فرهنگ آن تطابق یافته و آیتمهایی را در این خصوص به منوی خود اضافه میکنند. فست کژوالها اما با اینکه عموماً به صورت فردی اداره میشوند و محلی همان منطقه هستند اما در سالهای اخیر چندین Fast Casual زنجیرهای نیز شروع به محبوب شدن کردهاند. دلیل آن هم این است که فست کژوالها معمولاً از مواد بهتری برای پخت و پز استفاده میکنند و همچنین آیتمهای بیشتری به مشتری ارائه میدهند که شامل پیش غذا و دسر نیز میشود.
کلام آخر
فست کژوال یک نوع رستوران است که بین فست فود و رستوران سنتی قرار میگیرد. این رستورانها غذاهایی با کیفیت بالا و تازه را با سرعت و قیمت مناسب ارائه میدهند. مشتریان میتوانند پروسه تهیه غذا را در حضور خود ببینند و از محیط راحت و دوستانه لذت ببرند. Fast Casual یکی از پرطرفدارترین سبکهای رستورانداری در جهان است که در ایران نیز در حال گسترش است.
در نتیجه، فست کژوال برای مصرفکنندگانی که به کیفیت بالای غذا اهمیت میدهند، مناسب است. درحالیکه فست فود برای مصرفکنندگانی که سرعت و قیمتهای مناسب میخواهند، بهتر میباشد.
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?